Translate

vineri, 13 ianuarie 2023

1963

 La 3 ani incepe sa testeze coborarea din pat si mersul pe jos. Nu intelege de ce se impiedica asa usor si incearca sa se tina de marginea patului. Incepe sa simta prezenta parintilor in camera si zgomotul produs de acestia noaptea. Incepe sa constientizeze cu ce este imbracat si descopera nasturii si caciula. In una din incursiuni cand mama nu era atenta iese afara pe scari si incearca sa coboare treptele. Paseste aiurea si cade. Se da dea berbeleacul pe scari. Este prima cazatura serioasa dintr-un sir de cazaturi pe care le avea de parcurs pe timpul vietii. Mama iese repede din casa si il recupereaza. Nu ii vine sa creada ca nu l-a vazut iesind pe usa. Era in bucatarie si facea de mancare. Incepe sa inteleaga plimbarea cu caruciorul si distinge cladirile din jur si natura inconjuratoare. Retine scarile si coboara atent , intelege ca sunt niste magazii pe fiecare etaj, si ajunge la subsolul cladirii. Cunoaste alti copii. Retine cateva figuri, pe unul care manca pamint si era oripilat de asta, apoi un bebelus care isi dadea chilotii jos la subsol si un baietel mai mare care alerga pe holul din subsol pe care el nu se aventura.

In Noiembrie 1963 erupe vulcanul Surtsey din Islanada urmand sa devina o insula. Surtsey este o nouă insulă formată în urma erupțiilor vulcanice din 1963-67. A fost protejat legal de la naștere și oferă lumii un laborator natural impecabil. Fără interferențe umane, Surtsey a produs informații pe termen lung despre procesul de colonizare a noilor pământuri de către plante și animale. Insula este supusa eroziunii oceanului diminuindusi continuu suprafata pana cand va dispare definitiv sub apele oceanului.

Atentatul asupra lui John F. Kennedy a avut loc în ziua de 22 noiembrie 1963, orele 12:30 Central Standard Time (sau 18:30 UTC) în Piața Dealey din orașul Dallas, statul Texas. Atentatul s-a soldat cu decesul prin împușcare al lui John Fitzgerald Kennedy, cel de-al treizeci și cincilea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu